Fläskytterfilé, blomkålscreme&Karl Johansvampsås
Oftast väljer vi fläskfilé istället för fläskytterfilé. Men då och då köps det hem en bit och då blir det rapsgris från Scan – den är mör och väldigt god. Lite lagom meck med blomkålsmoset och såsen, ytterfilén bryns runtom för att sedan åka in i ugnen.
Receptet är för 4 personer. Må så gott, kram Jeanette
Karl Johansvampsås
1 klick smör
3 dl vispgrädde
1 svampbuljongtärning
1 påse torkad Karl Johansvamp ( 20 gram)
1/2 msk tamarisoja ( Renée Voltaire)
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad schalottenlök
1 dl creme fraiche
Gör så här:
Lägg svampen i blöt ca 15 minuter, skölj av den och krama sedan ur vattnet. Smält smöret i en panna eller kastrull, tillsätt svamp och lök. Låt det fräsa ett par minuter ( det ska inte få någon färg). Tillsätt övriga ingredienser, smula ner buljongen. Låt såsen småputtra ca 10 minuter. Smaka av med svartpeppar och kanske lite salt.
Blomkålscreme
ca 400 gram färsk blomkål
2 dl vispgrädde
25 gram smör
salt & svartpeppar
Gör så här:
Dela blomkålen i små buketter, lägg ner i en kastrull tillsammans med vispgrädden. Låt allt småkoka ca 15 minuter tills blomkålen är mjuk och grädden kokat ner. Lägg i smöret, Ta fram stavmixern och mixa slät. Smaka av med salt & svartpeppar. ( Vill man kan man ta i 1 tsk lantbuljongpulver från Renée Voltaire) Gott vilket som.
Fläskytterfilén
1 rejäl klick smör
en skvätt olja
1 bit fläskytterfilé
salt & svartpeppar
Santa Maria roasted garlic & pepper
Gör så här:
Putsa eventuellt filén, krydda ordentligt var lite försiktig med saltet. Bryn köttet i en panna med smör o olja. När köttet fått fin färg, lägg över i en ugnsform och tillaga färdigt på 150 grader tills filén nått 65 grader.
Skiva upp köttet och servera med blomkålscrem, sås och lite grönt <3