Pasta&Gorgonzolasås
Krämig och sååå god ostsås till pasta, som passar alla dagar i veckan. Lättlagad och plånboks vänlig mat;) Kram Jeanette
Pasta & Gorgonzolasås
Pasta till 4 personer
2 msk smör
2 msk mjöl
1/2 -1 pkt god gorgonzola 150 gr
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk grönsaksbuljong ( kung markatta)
1/2 påse bladspenat
1 nypa salt ( smaka av) nymalen svartpeppar
ca 20 skivade champinjoner
1 klick smör
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketen.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en jämn smet. Häll mjölk/ gräddblandningen i kastrullen lite i taget och fortsätt vispa så att den inte blir klumpig. Tillsätt buljongpulvret. 3.Låt såsen koka upp och sjud sen ett par minuter på svag värme. Lägg i osten och låt den smälta. Under tiden fräser du spenat och pressad vitlök i en stekpanna med 1 klick smör i. Blanda ner detta i ostsåsen. Smaka av med salt & peppar . Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Häll i de skivade champinjonerna och stek dem tills de fått lite färg. Salta och peppra. Lägg upp pastan på en tallrik, häll över sås och toppa med champinjoner dra några varv med svartpeppar kvarnen och servera en sallad sidan om.
2 Kommentarer
Tony😙
😍😍😍😍
kycklingmama
❤