Hoisinkyckling
Heej 🙂 Detta mina vänner är alldeles för gott ♥ Räcker till 4 personer, servera med ris eller stekta nudlar som du smaksätter med hoisinsås, sesamolja o japansk soja. Hoppas du också tycker det 😉
Kram Jeanette♥
ca 750 gram skivad kycklingfilé
olja att steka i
1 msk japansk soja
1 dl hoisinsås
1/2 msk sesamolja
1 riven solovitlök eller 4 stora vitlöksklyftor
1/2 purjolök skuten i ” tändsticksstorlek”
3 pak choi huvuden grovt skurna, stammen skär du i tunna strimlor
ordentliga drag med Santa Marias ”roasted garlic & pepper ( kryddkvarn)”
1 1/2 dl vatten
några drag med svartpepparkvarnen och lite salt
vid servering
ringla över hoisinsås och krydda lite extra med roasted garlic & pepper
gör såhär
Hetta upp en stekpanna med lite högre kanter, stek kycklingskivorna nästan klara i oljan, krydda med roasted garlic & pepper tillsätt den rivna vitlöken och fräs ca 1 minut under omrörning. Häll i vattnet och låt det puttra tills vätskan halverats. Häll i hoisinsås, sesamolja, och soja. Rör om.
Hetta upp en till stekpanna, häll i olja och stek stammarna från pak Choi huvudena och purjon på hög värme ca 1 minut. Tillsätt de grovskurna bladen rör runt och tillsätt detta direkt i kycklingröran. Servera med nudlar eller ris.
2 Kommentarer
Tony
Supergott😍
kycklingmama
❤️❤️❤️