Gratinerad lax med godaste gorgonzolasåsen
Hej hej, detta är nog den godaste gorgonzolasåsen jag gjort. Bästa gorgonzolan ( enligt min smak ) är den man till bra pris kan köpa i delikatessen på Ica Maxi i Löddeköpinge och på Råå. Ni måste testa detta 🙂 Vi hade pasta till men man kan ju ha små potatisar, de där små goda man kan köpa i påsar – som du kokar först och sedan stedan steker i smör och kryddar med salt & svartpeppar. Hoppas du gillar receptet ♥
Kram Jeanette
Du behöver till fyra portioner
4 laxfiléer
smör att steka i
salt & svartpeppar
Sås
150 gram gorgonzolaost
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 näve riven parmesan
salt & nymalen svartpeppar
Tillbehör
extra riven parmesan att toppa med och lite färsk timjan om man vill
kokt spagetti till fyra portioner
Gör så här
Sätt ugnen på grillfunktion. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Värm och rör tills allt blandats ordentligt och osten smält. Salta o peppra laxen, stek i smör på lite högre värme tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form, häll den varma såsen i formen och strö över parmesanen. Sätt in i ugnen några minuter tills gratängen fått färg. Servera med pastan och strö över parmesan.