Fläskytterfilé i gräddig sambal oeleksås
Heej! Hoppas allt är bra med er. Urknasigt väder idag, ena stunden blir himlen mörk som i mörkaste Småland och i nästa stund skiner solen Jaja kanske typiskt höstväder. Gjorde en gratäng idag som alla tyckte var såå god
Enkelt och det passar både
som vardagsmat och bjudmat tycker jag. Sååå receptet delar jag med er här och hoppas att ni också gillar det.

Fläskytterfilé i gräddig sambal oeleksås
5-6 portioner
ca 900 gram fläskytterfilé ( köper alltid svenskt kött )
vitlökspeppar & salt
smör att steka i
3 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
1 msk oxfond
2 msk tamarisoja
2 tsk sambal oelek
kastanjechampinjoner valfri mängd jag hade ca 150gr
Gör så här
Sätt ugnen på 200º
Skiva filén i ca 2 cm tjocka skivor
Stek köttet i smöret och krydda med vitlökspeppar och salt på båda sidor. När det fått färg lägger du över köttet i en ugnssäker form.
Stek champinjonerna och lägg dem i formen ovanpå köttet.
Torka ur pannan. Tillsätt resten av ingredienserna i pannan och koka upp, låt såsen puttra ett par minuter, häll sedan såsen över köttet och sätt in formen i ugnen 25 minuter.
Servera en sallad till och ris eller pasta.
Hoppas du gillar! Kram Jeanette♥
En kommentar
kycklingmama
<3