Pasta med svamp och tryffelkräm
Hej hej <3 Hoppas ni mår bra! Jag fick nyligen hem en välfylld låda med en massa italienska godsaker från Zeta och Smakbox
Svampcremen med tryffel fick smaksätta pastasåsen och den är ju bara så himla god 🙂 Oliverna är en favorit och sardellkrämen använder jag i ceasardressing. Kapris är jag inte så himla bra kompis med men ska ge en chans och prova i en potatissallad. Har du något gott recept med kapris eller ett gott pasta recept?
Ha en jättebra dag! Kram Jeanette
Pastasås med svampcreme och tryffel
1 finhackad bananschalottenlök
1 klick smör
3 dl grädde
3 dl mjölk
lite mer än halva burken Zeta Creme svamp med tryffel
2 tsk tamari soja
redning till såsen
smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
Kokt pasta
Zeta tryffelolja
stekt svamp
ruccolasallad
riven parmesan
Gör så här
Fräs löken i smöret under omrörning ca 1 minut, tillsätt grädde och mjölk och sojan. Låt puttra en stund och under tiden vispar du ihop redningen till såsen. Ca 1 dl vatten och ungefär 1/2 dl mjöl. ( detta är ett ungefär använder inte allt! ) Vispa ner lite i såsen till önskad konsistens. Tillsätt svampcremen och blanda runt. Låt såsen småkoka nån minut smaka av med nymalen svartpeppar och salt. Blanda ihop med nykokt pasta. Toppa med stekt svamp, ruccolasallad, nymalen svartpeppar, parmesan och tryffelolja.