kötträtter,  middag

Höstmyset🍂

Kålpudding kan just nu vara min favorit, serveras med pressad potatis,  lingonsylt och persilja.


500 g blandfärs

1 ägg

1 riven schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
1 1/2 krm malen svartpeppar

Blanda samman i en skål

800 gr strimlad vitkål
1 msk olja + 1 rejäl klick smör
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla kålen och stek hälften av kålen i olja & smör och sirap ca 10 minuter tills den mjuknar och får lite färg. Sedan gör likadant med resten av kålen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg hälften av kålen i en smord ugnsform ca 30 x 25 cm. Bre färsen över kålen och toppa med resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 20- 30 minuter i 200°

Såsen
sky från formen
3,5 dl vispgrädde
1/2 – 1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
salt & peppar
en klick svartvinbärsgelé
Maizena + vatten till redning

Häll skyn som finns i formen i en kastrull, sätt en sil i kastrullen.Tillsätt resten av ingredienserna till såsen. Red av såsen, smaka av med salt & peppar.

Servera med pressad potatis och lingonsylt

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.