Så goda morotsmuffins
Morotskaka, morotsmuffins, morotstårta älskar allt!
Hoppas du gillar detta Kram Jeanette❤️
Morotsmuffins 10 st
Ca 200 gr ( 3 st ) rivna morötter
2 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
1/2 tsk ingefära
2,5 dl (150 gr) self raising vetemjöl
2 dl socker
2 ekologiska ägg
1,5 dl rapsolja
Frosting
300g Philadelphia
3 dl florsocker
100 gr vit choklad
Vispa ägg och socker vitt och fuffigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll dem i äggfluffet. Vänd runt med en slickepott tills du har en jämn smet
Blanda ner oljan och morötterna i äggsmeten.
Sätt ner muffinsformar i en muffinsplåt så de håller formen.
Fördela smeten jämt i
formarna.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 180° ca 16-18 minuter. Det kan variera från ugn till ugn. Känn efter med en sticka att den inte är kladdig.
Låt dem svalna.
Hacka chokladen och smält den i micron. Låt svalna.
Vispa Philadelphia och florsocker fluffigt.
Vänd samman choklad och lite av smeten.
Tillsätt lite mer smet och vänd sedan ihop resten av smeten.
Bred eller spritsa ut frostingen på muffinsen. Riv lite vitchoklad över♡