Bättre än takeaway!
Detta recept kommer från instavännerna @alt_asiatisk 👌 Sonen älskar detta godare än på kinarestaurangen🥢
Biff Chop Suey
4-5 port
sås
4 dl vatten
3 msk ljus sojasås
2 msk maisena
2 msk ostronsås
1 msk mörk sojasås
1 msk socker
1 msk asiatisk köttbuljongpulver
1 tsk sesamolja
1 tsk svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
450 gr flankstek
Olja att steka i
Marinad
2 msk maizena
1 1/2 msk vatten
1 msk olja
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Några rejäla drag med svartpepparkvarnen
Grönsaker
Morot i skivor broccoli bambuskott svamp i skivor
Börja med att skära köttet i munsbitar max 0,5 cm tjocka.
Blanda samman ingredienserna till marinaden och tillsätt köttet. Blanda ordentligt
Marinera i 15 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Börja med att blanda maizena och vatten till en jämn smet. Blanda sedan resten av ingredienserna. Ställ åt sidan.
Koka upp 1 liter vatten, lägg ner broccolibuketterna koka 1 minut. Häll över broccolin i en sil.
Spola med kallt vatten. Ställ åt sidan.
Separera köttbitarna om de sitter fast i varandra.
Värm upp oljan på medium värme och stek köttet tills de får en fin färg på båda sidorna ca 2-3 minuter.
Lägg över köttet i en sil och låt oljan rinna bort.
Tillsätt ny olja i pannan. Fräs vitlöken på hög värme några sekunder.
Lägg i broccoli, morot och svamp. Stek 1-3 minuter beroende på hur krispiga grönsaker du vill ha.
Lägg grönakerna åt sidan.
Tillsätt lite olja i pannan om det behövs. Lägg ner biffen och bambuskott blanda samman detta.
Häll sedan ner såsen i pannan och ha medelhög värme på plattan.
Såsen ska puttra ca 5- 10 minuter tills såsen fått den konsistens du önskar. Rör runt under tiden.
I det sista momentet lägger jag i morot, svamp och broccoli då jag tycker det är godast med lite krisp i grönsakerna. Låt allt puttra en liten stund.
Servera med ris och soja
Hoppas ni gillar detta
Kram Jeanette