Gratinerad kyckling
Ugn 200° 20 minuter
Du behöver
4 minutfile’er
Olja att steka I
Salt & svartpeppar
1/2 pkt bacon skuret i bitar
Några skivade champinjoner
Ett par soltorkade tomater i olja strimlade
1 stor riven vitlöksklyfta
Såsen
2 msk kalvfond
4 dl grädde
1 msk tamarisoja
Ca 1 tsk torkad timjan
1 msk balsamvinäger
Gör så här
Häll oljan i pannan, salta och peppra filéerna.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått fin färg.
Lägg över dem I en ugnssäker form.
I samma panna fräser du champinjoner och bacon tills de fått lite färg.
Tillsätt vitlöken och de soltorkade tomaterna rör runt 1 minut ca.
Häll i grädde, timjan, kalvfond, balsamvinäger och soja. Låt allt puttra samman under omrörning. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i mitten av ugnen.
Servera med skivad brynt spetskål eller ris och lite grönt.
Ha en fin dag❤