Kinesisk biff curry
Heej!
Denna goda curryrätten lagade jag idag och jösses så gott detta var. Detta måste ni prova! Receptet kommer från altasiatisk.no 👌
BIFF MARINAD
400 g biff ( jag tog flankstek )
2 msk maisena
2 msk vatten
1 msk matolja
1 tsk bikarbonat
½ ts salt
CURRY SÅS
7 dl vatten
3 msk maisena
3 msk ljus sojasås
3 msk currypulver
2 msk ostronsås
1- 2 msk socker
1 msk asiatisk kyckling buljong pulver
GRÖNSAKER
2 små burkar bambuskott
100 g frusna ärtor
2 stora morötter i skivor
1 lök skuren i munsbitar
Servera med kokt ris och toppa med salladslök
Kokt ris
Olja att steka I
Gör så här:
Skär biffen i munsbitar max 0,5 cm i tjocklek.
Blanda samman maisena, olja, vatten, bikarbonat och salt i en större skål. Tillsätt köttet däri och blanda runt köttbitarna i blandningen ( jag blandar med händerna och har handskar på )
Se till så att det blir jämnt fördelat på alla köttbitar.
Låt biffen marinera i minst 15 minuter medans du förbereder de andra ingredienserna.
Blanda samman såsen och skär upp grönsakerna.
Värm ca 0,5–1 cm olja i pannan på medelhög värme och lägg ner biffen en i taget oljan, se till så att köttbitarna inte sitter fast i varandra.
Stek i ca 1 minut på var sida, eller til den har fått en fin brun färg.
Låt köttet rinna av på ett hushållspapper.
Tillsätt eventuellt olja i samma panna och stek alle grönsakerna på medelhög värme i ca 2 minuter.
Häll i såsen och låt den småputtra, tillsätt köttet.
Låt det puttra på medelhög värme medans du rör om i ca 5 minuter, eller tills du får önskad tjocklek på såsen.
Serveras med ris.
2 Kommentarer
E
Vad är det för currypulver?:)
jeanette
Hej och förlåt för sent svar!
Det är vanligt currypulver som man kan köpa i affären,
jag köper mild curry från Borgeby
Kram<3