Kyckling i krämig dragonsås
Heej,
Fyra semesterveckor är nu slut, har på ett sätt känns som en evighet men också som vi precis gått på ledighet 😉 Sommaren är långt ifrån över och jösses så varmt vi haft det. Fjärilsbuskarna är överfyllda av vackra fjärilar, tomatplanterna växer så de knakar, spindlarna har aldrig varit så stora och tack o lov att ollonborrarna inte är så många längre. Allt har sin tid men nu ser jag extra mycket fram emot hösten.
Nu gott folk är det äntligen dags att lägga upp recept igen, detta är en favorit och hoppas att du vill prova laga detta.
Du behöver till 4 – 5 portioner
- 4 kycklingfiléer
- smör att steka i
- salt svartpeppar
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 finhackad bananschalottenlök
- 1/2 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 1/2 msk mjöl
- 2 tsk torkad dragon
- 1 hönsbuljongtärning
- 1/2 – 1 msk dijonsenap
Gör så här
Ta fram en skål och börja med att vispa samman såsen. Vispa mjöl med lite av mjölken till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken, vin, grädde, riv ner buljongtärningen och tillsätt dragon. Ställ åt sidan.
Putsa till filéerna, dela dem i 2 bitar. Salta, peppra och stek dem i smör på båda sidor tills de fått fin färg.
Lägg över dem på ett fat. I samma panna fräser du schalottenlök i smör lite snabbt, ner med vitlöken och senap.
Häll ner såsblandningen och vispa samman. Låt såsen koka upp. Sänk värmen och lägg i kycklingen och häll även i vätskan som finns på tallriken från kycklingen.
Rör om och låt det stå och puttra ca 10- 15 minter.
Smaka av med salt och peppar. Servera med tex ris och sallad.
Hoppas du gillar detta!
En kommentar
Tony
Supergott, du är bara bäst !!!