Asiatisk pepparkyckling med vitlöksris
Älskar detta! Riset är så gott till och väl värt det där lilla extra👌 Börja med det och sedan kycklingen😘
Receptet är till 4 portioner
Du behöver
Ca 600 gr kycklingfiléer
Olja att steka i
Till såsen
1 tsk sesamolja
Ca 1/2 msk riven ingefära
4 msk ostronsås
1 msk ljus soja
1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk socker
Lite salt
1 tsk maizena
3 msk vatten
Grönsaker
1 skivad gul lök
2 spetspaprikor skurna i munsbitar
Gör så här
Skiva kycklingen i lite tunnare skivor.
Blanda ingredienserna till såsen i en skål och vispa ner maizena redningen.
Hetta upp en wok eller en stekpanna.
Häll i olja och stek kycklingen. Salta och peppra lite.
När kycklingen är genomstekt tillsätt lök och paprika och fräs tillsammans med kycklingen ca 1 minut.
Häll i såsen och låt det puttra samman ca 2 minuter.
Servera med
Vitlöksris
200 gr basmatiris
4 dl vatten
1 rejäl klick smör
En skvätt olja
1 stor riven vitlöksklyfta
1/2 – 1 msk grönsaksbuljongpulver eller tärning
Gör så här
Hetta upp smör och olja i en kastrull, tillsätt vitlök och ris.
Fräs en stund och häll i vatten, lite salt och peppar.
Låt riset koka ca 10 minuter under lock.
Sänk värmen till till 1an. Lägg en kökshandduk över kastrullen och sedan på med locket.
Låt stå tills maten är klar. Servera soja och koriander till.
Hoppas du gillar detta😍
En kommentar
Tony😊
Supergott🥰