Bellas smörgåstårta
Bella har fyllt 18 år i helgen och önskade smörgåstårta och prinsesstårta ♥️ Denna är fylld med skagenröra, och täckt med ostbågar👌 Så gott! Jag var väldigt generös med fyllning och det blev ca 1 1/2 dl över. Jag köper handskalade räkor i lag som jag låter rinna av ordentligt plus att jag kramar ur vätskan med händerna. Gör gärna tårtan dagen innan men dekorera med sallad bär, räkor eller vad du väljer samma dag som den ska ätas.
Hoppas du gillar😊
Du behöver till 6 – 8 bitar
Pågens jätte franska 18 skivor
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
Lite rivet citronskal från tvättad ekologisk citron
1 förpackning färsk gräslök
1 förpackning färsk dill
Ca 1/2 – 3/4 tsk salt
Nymalen svartpeppar
1 brk röd ishavsrom
Ca 280 – 300 gr skalade hackade räkor
Topping
Krossade ostbågar ( ger såå god smak) , frysta eller färska skalade räkor, finbladig blandsallad tex i love eco som finns på ica, gräslök, gurka ( stansade ut med blomformar från panduro), vindruvor.
Så här gör du
Vispa creme fraiche tills den blir fast ( blir först rinnig för att sedan bli fast ). Vispa upp grädden i en annan skål tills den blir lagom toppig och lagom fast. Blanda grädde majjo och creme fraiche till en jämn smet.
Hacka dill och gräslök fint, blanda ner i smeten tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Kantskär bröden, lägg 6 skivor på ett fat, bred på fyllning, lägg 6 brödskivor ovanpå och bred på fyllning, sista lagret gör du likandant med och brer fyllning även på kanterna. Lägg över plastfolie och sätt in i kylen.
Krossa ostbågar med kavel eller i matberedare. Jag köpte en påse på 225 gr och tog ca halva innehållet. Tryck ostbågssmulorna på kanterna med händerna, vill du så toppa även ovanpå. Dekorera sedan med det du gillar samma dag den ska ätas.