Västerbotten gratinerad fläskytterfilé
Hej hej!
Hoppas ni haft en härlig helg😊 Jag kan ärligt säga att jag snöar in på viss mat i perioder😅 Just nu är det gratänger, innan dess var det asiatisk mat🤪 Ja ni fattar, är det fler som gör likadant?
Här kommer receptet på denna supergoda gratäng med fläskytterfilé och västerbottenost. Enkelt och gott med gratäng👌
Du behöver till 4/5 personer
Smör att steka i
1 ekologisk Fläskytterfilé ca 800 gr
1 fint hackad bananschalottenlök
1 riven vitlöksklyfta
Ca 300 gr skivad blandad svamp (champinjoner, kanrareller de du gillar)
5 dl grädde
1 msk kantarellfond
1 1/2 msk maizena
Salt & svartpeppar
Ca 2 dl riven västerbottenost
Gör så här
Sätt ugnen på 225°
Putsa och skiva filén i cm tjocka skivor.
Stek dem i smöret salta och peppra.
Lägg över köttet i en ugnssäker form.
I samma panna steker du svampen, när vätskan försvunnit tillsätter du löken. Fräs några minuter under omrörning, tillsätt vitlöken rör runt och fördela det över köttet.
Torka ur pannan.
Häll i grädden i pannan, vispa i maizenan det ska inte vara klumpar kvar. Häll i fond. Koka upp. Låt det puttra tills såsen tjocknat lite. Tillsätt osten, dra ner på värmen och låt osten smälta. Rör runt tills det blandat sig. Smaka av med salt & peppar.
Häll såsen i formen, sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Servera med ris, pressad potatis eller klyftpotatis och sallad.