Spagetti med krämig baconsås
Du behöver till 4 portioner
smör att steka i
2 pkt valfritt bacon
1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
6 dl grädde
svartpeppar
1 msk kalvfond
1/2 dl riven parmesan
kokt spagetti till 4 personer ( spara lite av pasta vattnet )
Toppa med
parmesan
svartpeppar
hackad persilja
Gör så här
Skär baconet i små bitar, stek i smöret tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök, peppra efter smak. Fräs det ca 1 minut. Tillsätt grädde och kalvfond, låt såsen småputtra tills den blir lite tjockare ca 6,7 minuter ( under tiden kokar du pastan ) rör om lite då och då. Häll i parmesan och sänk värmen. Smaka av med mer peppar. Tillsätt den kokta pastan och gärna direkt från kastrullen med vattnet kvar. Rör om ordentligt. Om du tycker det behövs, ta med lite pastavatten och blanda ner i såsen tillsammans med pastan. Servera med mer parmesan och massa svartpeppar. Enkelt och uppskattat.