Hoisinnudlar & tigerräkor
Hej hej,
Snöat in på nudlar och pasta denna sommar 😉 Knasigt när man längtat så efter just grillning dessa underbara sommarkvällar. Men här ska ni få ett gott recept på en enkelnudelrätt. Hoppas du gillar <3 Ha en fin dag
Kram
Ps du vet väl att du kan följa mig på Instagram
Du behöver till 4 portioner
nudlar till fyra
ej redan tillagade tigerräkor eller wannamei räkor valfri mängd ( jag hade 6 st / person )
rapsolja att steka i
salt & svartpeppar
1/2 – 1 msk sesamolja
1 riven solo vitlök eller 2 stora vitlöksklyftor
ca 1 msk grovt riven ingefära
ca 1-2 tsk sambal oelek
1 dl hoisinsås
toppa med rostad lök och salladslök
Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål. Hoisinsås, sambal oelek, ingefära, vitlök, sesamolja. Stek räkorna på hög värme i rapsoljan salta och peppra på båda sidorna. När räkan börjar bli rosa och få fin stekyta vänder du på dem. Lägg räkorna åt sidan och blanda nudlar och såsen på medelvärme i en stekpanna. Lägg upp i skålar och lägg i räkorna, toppa med rostad lök och salladslök <3