Kyckling i kryddig jordnötssås
Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- smör att steka i
- salt & svartpeppar
Såsen
- 1/2 dl jordnötssmör
- 2 vitlöksklyftor
- ca 1 msk färsk ingefära
- 1/4 dl ljus japansk soja
- 1 nypa socker
- 1/2 msk gul curry
- 1 burk kokosmjölk
- 1 skvätt olja
- toppa med färsk koriander
Så här gör du
Mixa vitlök och ingefära en liten stund i en mixer. Tillsätt sedan resten av ingredienserna utom kokosgrädden och mixa till en puré. Dela filéerna på längden så du får två filéer salta & peppra. Stek dem i olja tills de får en fin stekyta. Häll i jordnötspurén och rör runt. Låt det fräsa en liten stund tillsammans med kycklingen under omrörning. Häll över kokosgrädden, rör runt och låt det puttra ca 10 minuter. Servera med ditt favorit tillbehör och om du vill strö över färsk koriander.