Lyxig löjromsdipp
Hej☺
Alltså detta är så gooott! Jag vispar upp creme fraiche för att jag vill att röran ska bli fast, det är en smaksak. Servera med parmesanchips eller krispiga potatischips mums! Mina favoriter är Icas I love eco potatischips 😉 Perfekt att lyxxa till helgen med.
Har du en god röra du brukar göra? Så tacksam om du vill tipsa mig!
inlägget innehåller reklam för Barefoot rosévin
Du hehöver
100 gr philadelphia
1 dl uppvispad creme fraiche
2 msk finhackad rödlök
ca 70 gr löjrom ( kalix är godast tycker jag )
salt & nymalen svartpeppar
färsk dill
parmesanchips
riven parmesan
Sätt ugnen på 200° lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg små högar med mellanrum runt. Sätt in i ugnen ca 5 minuter till de fått fin färg
Gör så här
Blanda samman philadelphia, creme fraiche, lite av löken, salta lite och dra några varv med svartpepparkvarnen till en jämn smet.
Hacka lite av dillen och blanda ner.
Tillsätt ca 2 tsk löjrom och vänd runt försiktigt.
Klä insidan på en liten skål med plastfolie.
Häll ner smeten i skålen och jämna till ytan.
Låt röran stå kallt några timmar.
Vänd skålen upp och ner på ett fat och ta bort plastfolien
strö över rödlök, löjrom och dillvippor.
I somras fick vi prova rosévin på burk från Barefoot Wine med smak av hallon, jordgubbar, solmogna päron och saftig ananas. Den ska serveras väl kyld gärna med en fryst jordgubbe i. Så god! En smidig burk att ha med sig på lyxiga picnickar.
Detta är en riktig myskatt och världens snällaste Chilli♥
2 Kommentarer
Anonym
det ser ljuvligt ut, älskar löjrom. Har lite i frysen men behöver nog mer! 😉 Fattar dock inte, blir crème fraîche fastare i konsistensen om man vispar den? Och hur gör man om man vill ha den lösare, bara rör med sked istället? himla spännande 🙂