Såsen pricken över i:et
Hej vänner☺ Vackert väder här och värmen i Europa fortsätter, stackars människor och djur som inte kan söka skydd och svalka sig. Hoppas verkligen att det blir bättre snart! Vill du ha ett såstips så kommer det här, gott till kylling och kött. Jag gillar att ha flera såser till maten, ofta så blir det tzatziki och sedan som här grönpepparsås OCH beasås, ja en väldig röra men gott! Ha en fin dag!
Grönpepparsås
smör
1 msk grönpeppar i lag
1 tsk lökpulver
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1,5 – 2 tsk fransk senap
redning ( vatten o mjöl )
smaka av med salt & svartpeppar
Gör så här
Krossa grönpepparen och fräs den i smör en liten stund. Tillsätt senapen och rör runt. Tillsätt alla ingredienserna utom redningen. Koka upp, blanda redningen och tillsätt till önskad konsistens. Låt såsen puttra ett par minuter smaka av med salt & peppar.