Kyckling,  LCHF,  middag,  sås

Eko kylling med kantarell & cognac

Detta behöver du

Smör och olja

Ca 700 gram kycklingfileer delade på längden

2 rivna vitlöksklyftor

Salt & svartpeppar

3 dl grädde

1 burk smaksatt creme fraiche med kantarell & cognac

1 msk kalvfond

1 msk kikkoman soja

Gör så här

Sätt ugnen på 225°

Hetta upp en stekpanna i med smör och olja

Fräs kyckling så de får färg, salta och peppra och lägg kycklingen i en ugnsform.

I samma panna fräser du snabbt den rivna vitlöken

Häll i grädde, den smaksatta creme fraichen, kalvfonden och sojan. Låt det puttra 10 min, smaka av.

Häll såsen över kycklingen och låt stå i ugnen 25 minuter.

❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.