Husmanskost,  kötträtter,  LCHF

Köttbullarna

500 gr – 600 gr blandfärs

1 ägg från utehöns

1 dl grädde

Ca 1/2 dl skorpmjöl

1  finhackad gul lök

1 tsk socker

1 msk kalvfond

1 tsk salt

Vitpeppar efter smak jag tar ca 1 1/2 krm

Smör att steka i

Gör såhär

Fräs den finhackade löken med socker i smör tills det får lite färg och lökbitarna blivit mjuka. Låt det svalna.

Blanda samman alla ingredienserna utom  färsen

Mixa samman snabbt med en stavmixer, tillsätt färsen.

Forma köttbullarna.

Stek i smör och några köttbullar åt gången tills de fått fin färg

Servera med gräddsås, ärtor och lingonsylt ♡

Gräddsåsen

Ca 5 dl fullhet vispgrädde

1 rågad dl fullhet creme fraiche

1 rågad msk svartvinbärs gelé

1/2 msk kinesisk soja

1 1/2 msk kalvfond

En nypa socket

Salt och vitpeppar

Blanda samman och låt det småkoka ca 10 minuter och lägg sedan ner köttbullarna i såsen och låt det  puttra samman

Servera med mos,  lingon ärtor eller vitlöksfrästa haricotverts ♡

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.