gratäng,  kötträtter,  LCHF,  middag,  Uncategorized

Indonesisk kasslergratäng

Heeej!

Hoppas du mår bra😍 igår blev det en variant på den populära festliga 70-tals gratängen. Jag älskar ananas och tycker det blir godare med färsk men det går ju väldigt bra att använda den konserverade.

Hoppas du gillar detta, kram Jeanette ❤

4 -5 portioner

Smör att steka i

I bit kassler ca 500gr

1 vitlöksklyfta

2 röda spetspaprikor

2 dl vispgrädde

2 msk sweetchili sås

2 tsk gul curry

Ananas färsk eller konserverad. Skär ananas i munsbitar ( skär i 1 cm tjocka ringar och skär sedan I munsbitar )

ca 1 1/2- 2 dl riven ost

Salt & svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem omlott i en ugnssäker form.

Skär paprikorna I munsbitar.

Hetta upp en stekpanna och tillsätt en klick smör.

Tillsätt paprikan och fräs en liten stund, tillsätt vitlök och curry salta och peppra. Fräs detta tills allt blandats. Ställ åt sidan.

Vispa upp grädden (inte för hårt)

Blanda grädden med sweet chilisås.

Fördela paprikaröran ovanpå kasslern, tillsätt ananasen lite slarvigt ovanpå.

Klicka över sweetchili grädden och bred den över kasslern. Strö över ost och sätt in I ugnen ca 15-20 minuter.

Servera med ris och sallad🍽

En kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.