Festligt,  kötträtter,  middag

Biff tagliata med rostad vitlökssås

Denna här Italienska rätten av jennie Wallden blev ju lika god som man kunde föreställa sig! Jag invigde vår Sous vide ( som stått i garaget nästan ett år 😉 ) med att köra entrecote till 57 grader och sedan snabbt steka på hög värme i smör mer salt & peppar tills de fått en härlig yta.

Köttet skärs i tunna skivor och läggs upp på massa härlig rucola, toppas med rostad vitlökssås, ugnsbakade tomater, riven parmesan och rostade pinjenötter ( skippade nötterna ). En lyxig vardagsmat eller en härlig fest måltid. Köttet blir ju fantastiskt gott att grilla. Vi skippade potatisen jag och mannen och jag blandade ner lite creme fraiche i vitlökssåsen.

Prova detta!

Du behöver till 4 portioner

  • 900 g mandelpotatis
  • 5 klyftor vitlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 skivor entrecôte (à 250 g)
  • 2 dl majonnäs
  • 65 g rucolasallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatis och tomater i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i ena hörnet av formen. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek dem så som du vill ha dem, 57 grader blev perfekt för oss.
  4. Ta ut potatisen ur ugnen. Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg rucolan på ett stort fat/ tallrik eller skärbräda. Skär köttet i skivor och fördela över rucolan. Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan. Toppa med rostade pinjenötter och de rostade tomaterna. Avsluta med att ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
  6. Servera tillsammans med den rostade mandelpotatisen.

Ha en fin dag

kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.