Italiensk klassiker
Spagetti & köttfärssås, älskad av alla tror jag. Eller, inte riktigt alla kanske men nästan😅 En enkel och snabb vardagsfavorit och har man idétorka vad gäller middag så är det ett säkert kort. Hoppas ni gillar denna här, så god tycker jag👌
Ha en fortsatt fin dag!
500 gr ekologisk blandfärs
1 skvätt olivolja att steka i
1 fint hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1-2 nypor socker
1 konservburk san marzano tomater som du tärnar.
1 tsk kinesisk soja
1- 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1rågad tsk torkad oregano
1 mörk oxbuljong
Ca 1/2 msk maizena
3 dl av pastavattnet
Lite salt
Gör så här
Koka pastan i ordentligt saltat vatten. Spara 3 dl av pastavattnet till köttfärssåsen.
Bryn köttet i olivoljan. Salta liite och krydda med svartpepparen.
Tillsätt löken och fräs en stund. Tillsätt vitlök, rör om.
Häll i tomatpurén. Blanda.
Tillsätt de tärnade tomaterna och såsen i burken. Riv ner buljongtärningen, häll i soja, timjan, oregano och socker. Häll i pastavattnet och rör ut maizenan. Låt såsen puttra 10 minuter. Smaka av med salt & kanske mer peppar.
Toppa rätten med parmesan och hackad bladpersilja och kanske pizzasallad eller vanlig sallad sidan om. Jag fick hem en jättegod salladskrydda från pizzerian och gjorde egen pizzasallad. Rhodos i Landskrona har helt klart den godaste salladen🤤 Efter min nu då hehe🙊
En kommentar
tony
Supergott!!
Du är bäst !!!