Gulasch
Gulasch med färs, snabblagat, värmande och vansinnigt gott👌Servera med tex vitlöksbröd med ost som du värmer i ugnen och en klick creme fraiche.
Ha en fin dag😍
Till 4/5 portioner
Du behöver
Olja att steka i
500 gr ekologisk blandfärs eller nötfärs
1 finhackad gul lök
2 tärnade paprikor
2 rivna vitlöksklyftor
1 burk (400 gr)hela tomater som du tärnar
3 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
4 fasta tärnade potatisar
1- 1 1/2 tsk malen kummin
1/2- 1 tsk hel kummin
3 msk tomatpuré
1/2 msk paprikapulver
Salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du
Fräs färsen i oljan tills den är riktigt brynt. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök fräs tills löken börjar mjukna.
Tillsätt tomatpuré, kummin, paprika, tomaterna och tomatsåsen från burken, grönsaksbuljongtärningarna och vattnet.
Koka ungefär 10 minuter.
Tillsätt potatistärningarna rör om och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt & peppar.