HOISINNUDLAR MED MARINERAD NÖTFÄRS
Fortsätter med kylskåps & frysrensning. Igår gjorde jag detta recept av Jenny Wallden. Men, jag hade i spagetti som blev över härom dagen och de grönsaker jag hade hemma var paprika, broccoli och bananschalottenlök. Hade i 500 gr ekologisk nötfärs och dubblade recepten på marinad och woksås men tog mindre socker. Broccolin delade jag i buketter och kokte 1 minut och spolade dem i iskallt vatten. De behåller sin krispighet men blir sådär lite lagom mjuk. Sen värms de upp i woken.
Detta måste du testa om du inte redan gjort det🤤 Såå gott! Här är original receptet ⬇️
Till 4 portioner
400 gr ekologisk nötfärs
MARINAD
3 msk ljus soja
2 tsk sesamsoja
1 1/2 msk strösocker
1 tsk risvinäger
1 nypa nymalen svartpeppar
250 gr äggnudlar
1 tunt klyftad rödlök
1 klyfta vitkål hyvlad i tunna strimlor
75 gr strimlade sockerärter ( tändsticksstavar )
180 gr böngroddar
1 morot hyvlad i tunna strimlor
WOKSÅS
1 msk ljus soja
1-3 msk gochujang ( beroende på hur stark man vill ha)
1 dl hoisinsås
Rapsolja att steka i
Så här gör du
Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av i durkslag.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll den över färsen och blanda väl. Ställ åt sidan.
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna på hög värme tills den ryker. Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner.
När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut.Tillsätt sedan nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut.
Häll woksåsen över och vänd om så allt täcks av den goda såsen. Servera på momangen