CHOKLADKAKA
Receptet hittade jag här men för säkerhets skull skriver jag även ner det. Så enkel och god. Jag bröar aldrig formen, gillar det inte 😉 Antingen klär jag formen med bakplåtspapper både i botten och klipper remsor till kanterna eller så bara smörjer jag formen med smör. Det första är enklast när du ska lossa kakan från formen.
Krämen gjorde jag på 200 gr marabou mjölkchoklad som fick smälta i den heta grädden under omrörning lite då och då och sedan svalna i rumstemperatur. Därefter hällde jag den över kakan och sedan in i kylen. M u m s!
CHOKLADKAKA
100 gr smör
2 ekologiska ägg
2 dl socker
1 dl siktat vetemjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
CHOKLADKRÄM
2 dl vispgrädde
200 gr mörk eller ljus choklad
1 tsk vaniljsocker
TOPPA MED
Bär & florsocker om du vill
Gör såhär
1.Sätt ugnen på 175 °C
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
4. Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter, för 8 bitar), gärna med löstagbar botten. Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.
5. Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.
6. Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme. Bre chokladkrämen på kakan.
Ha en fin helg <3