Kycklingfilé i krämig balsamicosås
Hej hej! Detta är en riktigt god rätt som passar när som, som vardagsmat och bjudmat. Balsamico är samma sak som balsamvinäger och visst låter balsamico bättre i namnet på än balsamvinägersås 😉 Inspo från Hemmets 😉 Tomaterna fick jag i en box från Zeta och Smakbox. De är så goda och finns att köpa i affären, ialla fall i de större. Hittar du inte ta färska små söta tomater och dela dem på hälften och låt dem koka med från början i såsen innan du häller såsen i gratängformen. Du vet väl att du får 20 % rabatt på första Smakboxen vid start av prenumeration eller som gåva. Detta är en väldigt populär box som kan bli en trevlig gåva i Jul. Använd koden JEANETTE.
Är uppe före tuppen och har stekt juliga köttbullar, gjort gratäng och morotsmuffins innan klockan 9:00. Morgonen är min bästa tid på dygnet. Kan vara väldigt effektiv när jag vill hehe 🙂 Visst ja, jag har tvättat två maskiner med 😉 Fördelen med att ha varit en hästtjej, tidiga mornar i stallet som barn . Älskar tidiga mornar.
4 portioner
Du behöver
4 minutfiléer
salt peppar vitlökspulver
smör att steka i
3 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk tamarisoja
Zeta ugnsbakade tomater ett par stycken
Toppa med
1 paket bacon skurna i cm breda bitar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kyckling minutfiléerna i smör, salta peppra och strö över vitlökspulver. Stek tills de fått fin färg på båda sidorna. Lägg över i en ugnsform.
I samma panna häller du i grädde, balsamvinäger, soja, riven vitlök, oregano, smula ner buljongen. Koka upp tillsätt tomaterna och häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugnen 20 minuter.
Under tiden steker du baconbitarna tills de blivit krispiga. Fördela dem över gratängen.
Servera med ris eller pressad potatis
Hoppas du gillar! Ha en fin dag <3
En kommentar
Tony
Fantastiskt Gott, du är bäst😘😋❤