
Kycklingfilé i krämig balsamicosås
Hej hej! Detta är en riktigt god rätt som passar när som, som vardagsmat och bjudmat. Balsamico är samma sak som balsamvinäger och visst låter balsamico bättre i namnet på än balsamvinägersås Inspo från Hemmets
Tomaterna fick jag i en box från Zeta och Smakbox. De är så goda och finns att köpa i affären, ialla fall i de större. Hittar du inte ta färska små söta tomater och dela dem på hälften och låt dem koka med från början i såsen innan du häller såsen i gratängformen. Du vet väl att du får 20 % rabatt på första Smakboxen vid start av prenumeration eller som gåva. Detta är en väldigt populär box som kan bli en trevlig gåva i Jul. Använd koden JEANETTE.
Är uppe före tuppen och har stekt juliga köttbullar, gjort gratäng och morotsmuffins innan klockan 9:00. Morgonen är min bästa tid på dygnet. Kan vara väldigt effektiv när jag vill hehe Visst ja, jag har tvättat två maskiner med
Fördelen med att ha varit en hästtjej, tidiga mornar i stallet som barn . Älskar tidiga mornar.
4 portioner
Du behöver
4 minutfiléer
salt peppar vitlökspulver
smör att steka i
3 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk tamarisoja
Zeta ugnsbakade tomater ett par stycken
Toppa med
1 paket bacon skurna i cm breda bitar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kyckling minutfiléerna i smör, salta peppra och strö över vitlökspulver. Stek tills de fått fin färg på båda sidorna. Lägg över i en ugnsform.
I samma panna häller du i grädde, balsamvinäger, soja, riven vitlök, oregano, smula ner buljongen. Koka upp tillsätt tomaterna och häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugnen 20 minuter.
Under tiden steker du baconbitarna tills de blivit krispiga. Fördela dem över gratängen.
Servera med ris eller pressad potatis
Hoppas du gillar! Ha en fin dag <3

En kommentar
Tony
Fantastiskt Gott, du är bäst

