Kantarell & cognac kyckling
Kycklingfilé i kantarell & cognacsås
4-5 personer
ca 1 kg kycklingfilé delad i två delar på länden om du vill
1 klick smör
4 dl vispgrädde
1 burk creme fraiche gourmet kantarell & cognac
1 msk tamarisoja
1 vitlöksklyfta
1 msk kalvfond
salt & svartpeppar
( om du vill ha en krämigare sås, red av med ca 1 1/2 msk mjöl blandat i lite vatten )
Toppa eventuellt med stekt svamp & persilja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en stekpanna. Salta & peppra kycklingen. Stek i smör på båda sidorna tills de fått fin färg. Pressa ner vitlöksklyftan. Vänd runt filéerna i vitlökssmöret. Lägg över i en ugnsform.
Tillsätt alla ingredienserna till såsen och i stekpannan. Koka upp och tillsätt redning. Låt såsen puttra lite och häll den över kycklingen. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter. Stek upp lite kantareller och strö över kycklingen samt lite persilja om du vill.
Hoppas det smakar <3