Pastasalladen med räddad örtpesto
Heej! Igår levererades en påse med härliga örter och örtpesto från Smakbox och Svegro . Svegro odlar sallader, potatis och örter som basilika, grönkål, koriander och massa andra sorter. De örter som inte blir sålda gör de vansinnigt god örtpesto av. Den är ungefär som den man själv gör hemma i konsistensen. Sådär fräsch och lagom lös i konsistensen, liksom lätt att blanda samman med annat. Prova den! Idag gjorde jag en härlig pastasallad till lunch och använde örtpeston med basilika och vitlök m u m s 🙂 Laga denna och ta med på utflykten eller kanske till lunch/ kvällsmat hemma.
Du behöver till 4
kokt pasta tex Zeta Strozzapreti ( jag kokte hela paketet men lämnade kvar lite )
1 burk svegro örtpesto basilika vitlök
en rejäl skvätt olivolja
1 riven stor vitlöksklyfta
2-3 hackade inlagda soltorkade tomater
1 burk majs
1 bit grovt skuren purjolök
körsbärstomater i klyftor eller delade på hälften
isbergssallad hackad
salladsost smula över
salt & svartpeppar
2-3 kyckling minutfiléer
creme fraiche ca 1 1/2 – 2 dl
Gör så här
Koka pastan. blanda pastan med lite olivolja salta & nymalen svartpeppar.
Tärna kycklingen och stek i olivolja, krydda tex med salt/ svartpeppar/ vitlökspulver/ grillkrydda tex Tony´s. Låt svalna men inte bli kallt.
Blanda pasta, kyckling, pesto, riven vitlök, purjolök, soltorkade tomater och majs. Blanda ner creme fraiche. Lite mer olivolja salta & peppra. Smaka av.
Blanda försiktigt ner salladen och körsbärstomaterna. Toppa med salladsosten och servera på momangen