Asiatisk kyckling
- 600 gr kycklinglårfilé skurna i munsbitar
- 3 paprikor skurna i munsbitar
- 1 rejäl näve cashewnötter
- 2 gula lökar
- 1 näve bladspenat
- olja att steka i
- 6 msk teriyakisås
- 2 fint hackade vitlöksklyftor
- 2 msk fisksås
- 2 msk soja kikkoman
- 3 msk brunt farinsocker
- 6 msk vatten
- maizena för bruna såser om du vill ha såsen lite simmig
Blanda samman ingredienserna till såsen. Teriyakisås, fisksås, soja, farinsocker och vatten.
Rosta nötterna i lite olja tills de får lite färg, hacka dem grovt och ställ åt sidan.
Stek paprika och lök i lite olja på högre värme tills de får lite färg. De ska fortfarande vara krispiga. Lägg över på en tallrik.
Stek kycklingbitarna i lite olja tills de är färdiga det tar några minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ett tag under omrörning.
Häll i såsen och låt allt puttra nån minut. Tillsätt lite maizena . Rör runt ordentligt. Tillsätt paprika, bladspenat, nötter och lök, rör om och låt allt bli genom varmt.
Servera med ris eller nudlar.