Kladdkaka med fluffig Co-Co topping
Klassisk kladdkaka
100 gr smält smör
2 ägg ( eko eller från frigående höns med tillgång till utevistelse)
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form ca 20 cm Ø. För att göra det enklare så klipp till remsor av bakplåtspapper som du klär sidorna med samt ett runt papper i botten. Pensla lite smör ovanpå.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt strösocker och vaniljsocker rör ordentligt. Rör i äggen. Tillsätt mjöl, salt & kakao i blandningen och rör ordentligt. Häll smeten i formen och grädda ca 15-20 minuter. Kan ju skilja sig lite från ugn till ugn så håll ett öga på den. Den ska vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna och sätt in den i kylen.
Topping
3 dl vispgrädde
2 dubbel Co-Co choklad
lite kakao
Gör såhär
Värm gräddentills den nästan börjar småbubbla. Ta bort från plattan. Hacka 3 av chokladbitarna och lägg ner i den varma grädden. Rör tills chokladen smält. Häll över blandningen i en djup skål och ställ in i kylen tills nästa dag. Vispa sedan grädden fluffig och bre ut på kakan. Hacka det sista chokladen och strö över kakan. Pudra över lite kakao.