Korvgrytan
Enkel och krämig korvgryta som går fort att göra.
Korvgryta 4 personer
- 1 klick smör
- 1 paket sp chark kalasgrillare
- 1/2 finhackad gul lök
- 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 tsk dijon senap
- 1 msk tomatpuré tex Kung Markatta
- lite redning vatten & mjöl
Skär korvarna i skivor, hetta upp en stekpanna med höga kanter. Smält smöret och bryn korven, tillsätt lök och fräs ett litet tag. Tillsätt tomatpurén och fräs en stund. Häll i grädde, mjölk, peppar och senap. Låt allt småputtra ca 5 minuter. Vispa ihop vatten o mjöl, häll i lite åt gången i såsen, rör runt. Låt det puttra samman till önskad konsistens ca 5 minuter. Strö persilja över och servera med ris & sallad.