Hängmörade nötfärsbiffar med Naturligt kött
Hej hej,
Här kommer tips och recept på nötfärsbiffar med tillbehör. Köttet kommer från Naturligt kött och är fött, uppfött, slaktat i småskaliga slakterier och styckat i Skåne. Köttet hängmöras för bästa möjliga kvalitet. Jag har sagt det tidigare men jag är så mån om att djuren har det så bra de bara kan ha det, hela vägen <3
Till biffarna serverade jag brunsås, tzatziki, stekta små potatisar och en sallad.
Jag har förberett en liten smörgåstårta till idag och blir den som jag hoppas kommer receptet inom kort 🙂 Ha en riktigt fin Påsk!
Detta behöver du till biffarna
ca 650 gr nötfärs
1äggula
1 dl grädde
1 liten riven gul lök
1 msk kalvfond
2 krm vitpeppar
1/2 tsk salt
1-2 msk finhackad färsk timjan
Så här gör du
Blanda samman alla ingredienserna. Forma runda bollar av smeten i valfri storlek ( jag gjorde 6 stycken ) Platta till dem lite. Hetta upp en stekpanna med smör, och stek dem ett par minuter på varje sida.
Sås
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk soja ( jag tog tamari soja )
1 1/2 msk kalvfond
salt & vitpeppar
1 nypa socker
redning maizena blandat med lite vatten
Gör så här
Spara steksaften i pannan från biffarna. Tillsätt alla ingredienserna utom maizenaredning. Vispa runt och koka upp. Låt såsen puttra ett tag. Sila såsen och häll över i en kastrull. Red såsen med maizenaredning till önskad konsistens.
Tzatziki
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1/3 tsk salt
ca 1 tsk olivolja
liiite socker
1/3 riven gurka.
Blanda samman ingredienserna, smaka av och ställ in i kylen ett tag innan servering.
Potatisen
Kokta små potatisar som du steker i smör & olja. Krydda med flingsalt, svartpeppar, vitlökspulver och tillsätt färsk hackad timjan mot slutet.
Salladen
blandsallad
skivad rödlök
oliver
körsbärstomater som du delat på hälften
smulad salladsost
en skvätt olivolja, balsamico, flingsalt & nymalen svartpeppar
Blanda ihop allt i en skål