Enkel fiskgratäng toppad med räkor
Denna enkla och goda fiskgratängen blev poppis 🙂 Att toppa med räkor & dill är bara så gott och servera en skiva citron sidan om.
Detta behöver du till fyra middagsgäster
4 torskfiléer
Sås
1 dl mjölk
3 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
ca 2 msk citronsaft från färsk citron
salt & vitpeppar
Toppa med
1 dl riven parmesan
färsk dill
valfri mängd handskalade räkor på burk eller om du skalar själv
Så här gör du
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta & peppra. Blanda samman ingredienserna till såsen och smula ner buljongtärningen. Koka upp smaka av med salt & peppar. Fördela såsen över fisken. Toppa med dill och parmesan. Sätt in i ugnen 15 minuter. Ta därefter ut formen och strö över hälften av räkorna. Sätt in i ugnen 5 minuter till. När gratängen är färdig och fått lite fin färg strö över resten av räkorna och mer dill, Servera med kokt potatis/ pressad potatis eller mos.
Hoppas du gillar!