En enkel grekisk sallad
Du behöver
kokt ägg 1/ person
blandsallad tex rucola, isberg, babyspenat
oliver
tomater i grova bitar
gurka i grova bitar
feta eller salladsost
rödlök skuren i tunna klyftor
en skvätt olivolja
balsamico
skivad stekt halloumi
flingsalt & nymalen svartpeppar
Så här gör du
Koka äggen, jag lägger kylskåpskalla ägg ( 3 grader ) i kallt vatten och sätter plattan på högsta effekt i detta fall 9:an. Låter vattnet koka upp och direkt sätter ner till 7:an. Därefter kokar jag dem i 6 minuter för lite krämighet mitt i ägget. Kyl omgående och låt dem ligga i det kalla vattnet tills äggen inte längre är varma men ändå lite lite ljumma.
Blanda samman gurka, tomater, oliver, rödlök, sallad, olivolja och balsamico, lite salt & nymalen svartpeppar i en skål. Lägg upp på tallrik och toppa med ägghalvor och halloumi.
Muums!
En kommentar
Tony
Jättegott😘😘😘