Helgens kladdkaka
Kladdkakan
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Jag har toppat med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker, björnbär och fint hackad dajm
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och fodra en springform med diameter på 20 – 23 cm med bakplåtspapper. Smörj formens kanter först så att bakplåtspappret sitter fast.
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en skål till en jämn smet och häll i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite lös.
Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen gärna tills nästa dag.
Spritsa eller bre ut grädden på kladdkakan och toppa med tex björnbär och strö över fint hackad dajm.
2 Kommentarer
Anita
Ser så gott ut 😀