Soya Kylling
Detta behöver du till 4 portioner
600 g kyckling innerfiléer
olja att steka i
8 stora kastanjechampinjoner skurna i klyftor
( eller annan svamp du gillar )
1 paket pak choi grovt hackad( 1 stor eller två små )
nudlar till 4 personer
Soja sås
1 skivad banan schalottenlök
2 stora pressade vitlöksklyftor
2 stjärnanis
2 dl vatten
3 msk kinesisk sojasås
2 msk kikkoman sojasås
2 msk honung
1 msk socker
1 msk ostronsås
1 msk sesamolja
1 tsk grovmalen svartpeppar
ca 1 msk maizena redning blandat med liite vatten
Gör så här
Börja med att blanda samman alla ingredienserna till såsen och rör tills sockret lösts upp. Fräs kyckling och svamp i olja tills de fått lite färg. Häll ner såsen men spara redningen tills sen.
Koka upp i ca 3 minuter, sänk sedan värmen lite och låt småkoka 10 minuter.
Rör runt i grytan mellan varven och låt småkoka 10 minuter till.
Tillsätt redning lite i taget tills du får konsistensen du vill ha. Låt det puttra samman ca 2 minuter.
Tillsätt grovhackad pak choi, rör om och låt det precis bli varmt.
Servera med nudlar.