Hemmagjorda vårrullar
Detta behöver du
olja att steka i
500 gr fläskfärs
1 stor grovt riven morot
ca 100 gr portabellosvamp
ca 30 gr glasnudlar
2 stora fint hackade vitlöksklyftor
1 hackad schalottenlök
1/2 msk riven ingefära
Smaksättning
1 1/2 msk fisksås
1 1/2 msk asiatisk fläskbuljong
2 tsk sesamolja
2 tsk rörsocker ( vanligt strösocker går också bra )
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk kikkomansoja
1 ägg till penling
Gör så här:
Häll kokande vatten på nudlarna i en skål, enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och klipp nudlarna i mindre bitar.
Ansa och finhacka svampen. Skala och hacka lökarna fint. Skala ingefära med en sked och riv den fint. Skala och grovriv moroten.
Stek färsen i lite olja, tillsätt svamp, lökarna, ingefäran och moroten. Stek nån minut och tillsätt sedan nudlarna samt ingredienserna till smaksättningen. Buljong, fisksås, peppar, sesamolja, socker och soja. Låt det fräsa ett litet tag tills allt blandats.
Hetta upp en frityrgryta till 170 grader. Under tiden lägger du ett degark på en skärbräda och lägger lite fyllning som en sträng ovanpå.
Vik upp det det nedre hörnet över fyllningen,
sedan viker du över sidohörnen och rullar ihop som en rulle.
Pensla den övre snibben med uppvispat ägg och rulla samman helt.
Upprepa tills fyllningen är slut.
Fritera i oljan ca 6-7 minuter och ca 4 stycken åt gången.
Det t finns enkla beskrivningar med bilder eller videos på nätet om du är osäker på min beskrivning 😉
Smaklig spis!