December och en värmande röd currygryta
Passa på att fylla upp i skåp och skafferi inför julen ☺
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart
Hej hej,
1 ljusstake och julstjärnorna i fönsterna är på sin plats och en fin aprikos julstjärna pryder sin plats på köksbordet.
Är du mycket för att pynta, går du all in? Jag tycker det är så fint med stjärnor i fönsterna, granen och fina julblommor i neutrala färger som den här julstjärnan – bara älskar den. Köpte den på Väla, fanns bara tre kvar och den ene av dem var knäckt. Attans. Hoppas de får in fler 😉 Vilken är din favoritblomma? Ha en fortsatt fin dag, receptet kommer här ↓
Röd currygryta med kyckling
4-5 portioner
ca 800 gr tunt skivade kycklingfiléer
kokosolja att steka i eller rapsolja
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1/2 msk finhackad röd chili
1 msk kokossocker ( går bra med vanligt strösocker )
saft från 1 lime
500 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 burk bambuskott
1 påse färska wokgrönsaker ( eller totalt 2 burkar bambuskott istället)
2 msk röd currypaste
1 kycklingbuljongtärning
1 msk tamarisoja
svartpeppar
smaka eventuellt av med salt
servera till
limeklyftor
färsk koriander
ris eller blomkålsris
Gör så här
Hetta upp en stekpanna, fräs wokgrönsakerna några minuter i olja om du valt det. Salta lite och peppra. Lägg över på ett fat.
Tillsätt mer olja i samma panna och fräs kycklingen tills den e nästan klar och fått lite färg.
Lägg över på ett fat.
Lite mer olja i pannan tillsätt vitlök och ingefära. Fräs detta under omrörning på medelvärme tills det doftar gott.
Tillsätt den röda curryn och chilin fräs en liten stund.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och smula ner kycklingbuljongtärningen.
Koka ca 3 minuter.
Tillsätt bambuskott, soja, socker och limesaft och kyckling.
Rör om och koka några minuter till.
Tillsätt wokgrönsakerna om du valt det. Låt grytan småputtra några minuter tills grönsakerna är lagom i konsistens.
Smaka av med salt & svartpeppar.
Hoppas det smakar☺
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för City Gross matkasse