Potatisgratäng, portvinssås & en fantastisk ryggbiff
inlägget innehåller reklam med annonslänk från City Gross länk
Förenkla din vardag, slipp den där extra stressen plus onödiga köp med färdiga matkassar
Heeej! Här kommer två enkla recept på krämig potatisgratäng med få ingredienser och portvinssås.
Hittade receptet i Allas tidningen. Har du ett gott recept på portvinssås? Jag tar tacksamt emot ditt recept.
Ha en fin dag Kram!
Potatisgratäng
700 gr fast potatis tunt skivad
ca 4 dl grädde
1 klick smör
1 liten fint hackad schalottenlök
1 vitlöksklyfta
salt efter smak
Sätt ugnen på 225° övervärme
Smält smöret i en stekpanna, fräs löken tills den mjuknat.
Pressa i vitlöken, häll i grädde och potatis tillsätt salt.
Sjud potatisen under omrörning tills potatisen mjuknat kanske behöver du fylla på med lite extra grädde, tänk krämig ;).
Häll över i en smord ugnssäker och gratinera ca 15 minuter tills gratängen fått färg.
Portvinsås
1 msk finhackad schalottenlök
2 msk smör
1 dl portvin
3 msk konc oxfond
3 dl vatten
1 msk soja
3 msk brun maizena redning
2 msk smör
1 dl portvin
3 msk konc oxfond
3 dl vatten
1 msk soja
3 msk brun maizena redning
Gör så här
Fräs löken i en kastrull med smör. Tillsätt portvin, fond, vatten och soja. Låt sjuda ca 5 min. Vispa ner maizenaredningen direkt i såsen. Låt den sjuda i 1 minut. Sila såsen och smaka av med salt och peppar. Serverade ryggbiff, potatisgratäng och portvinssås med bearnaisesås och sallad.