Har bakat världens godaste morotskaka
du behöver till kakan
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
5 dl rårivna morötter
1/2 tsk malen muskotnöt
1 tsk vaniljessens
frosting
kakan gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja, vaniljessens och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Eller så lägger du bakplåtspapper i botten och smörar kanterna. ( Det brukar jag göra ) Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotskakan svalna.
frosting gör så här
2 Kommentarer
FSHD Daniel
Jag gillar morotskaka. Ser gott ut! 🙂