En måste göra fläskfilégryta & rostad blomkål
Hej hej,
Denna fläskfilégryta är så väldigt god och du måste prova den 🙂 Jag serverade rostad blomkål till, men ris, pressad potatis eller klyftpotatis är också gott och sallad.
Hoppas du gillar receptet. Ha en riktigt fin dag, kram♥
Fläskfilégryta med bacon & svamp
ca 600 gr fläskfilé skuren i ca 1/2 cm tjocka skivor
smör att steka i
salt & svartpeppar
1 liten finhackad bananschalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 pkt bacon skuret i 1cm breda skivor
ca 8 kastanjechampinjoner skurna i 4 klyftor
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 1/2 dl creme fraiche
4 dl grädde
färsk hackad persilja att toppa med
Gör så här
Bryn köttet på hög värme, salta & peppra. Lägg över på ett fat. Lägg i en extra klick smör och fräs bacon, svamp och lök under omrörning.Tillsätt sedan vitlöken, fräs en liten stund. Häll i grädde, creme fraiche, fond, soja. Blanda samman och låt såsen puttra livligt tills den tjocknat ca 5-10 minuter. Rör om då och då. Lägg tillbaks fläskfilén och låt allt puttra ett par minuter. Smaka av med salt & peppar toppa med persilja.
Rostad blomkål
blomkål
(valfri mängd delade i mindre buketter jag tog 1/2 huvud till 2 pers )
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver
salt & svartpeppar
en skvätt olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200°, blanda ihop blomkål, kryddor och olja i en skål. fördela sedan blomkålen jämnt på ett stekbleck eller en ugnsplåt. Rosta i ugnen ca 25-30 minuter.