Nu var det dags att damma av denna kycklingrätt
Trevlig fredag på er☺! Denna krämiga och såå goda kycklinggratängen åt vi igår men såå himla längesen sist. Såsen är så himla god mums! Servera med ris eller pasta och en sallad eller blomkålsris och en sallad hur gott som helst. Ett annat tips som ni måste prova är dessa Mexikanska biffarna
alltid ett säkert kort lite festlig och perfekt bjudmat! Stor kram och ha en härlig helg ♥
Krämig kycklinggratäng med curry och mango chutney
4 portioner
1 hel färdig grillad kyckling
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 1/2 msk kycklingfond
3 msk mango chutney
2-3 tsk gul curry
1 pressad vitlöksklyfta
salt & nymalen svartpeppar
red av med lite maizena+ lite vatten
chiliflakes
färsk babyspenat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°
Rensa och dela kycklingen i lite större bitar.
I en kastrull blanda i grädde, creme fraiche, fond, mango chutney, curry, vitlök.
Koka upp under omrörning.
Låt såsen puttra ca 5 minuter, red av med lite maizenaredning.
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar.
Lägg babyspenat i botten på en ugnssäker form.
Lägg kycklingen ovanpå.
Häll över såsen och strö över lite chiliflakes ( inget måste ).
Sätt in i ugnen ca 10 minuter. Vill du ha mer färg sätt ugnen på grill och ha lite koll på gratängen.