ceasar sallad tacos
Heeej! Man ska ju variera kosten eller hur 🙂 Sååå idag blev det något så gott som ceasar kyckling i tacoskal gjort på västerbottenost. Skippade bacon men det är lite pricken över dressingen 🙂 Tacoskalen gjorde jag i stekpanna men man kan ju göra dem i ugnen istället om man vill. Räkna 1 minutfile/ person. Lite festligare och kladdigare det här!
Ha en härlig dag Kram♥
ceasar kycling taco
Minutfiléer
olivolja
vitlökspulver
salt & svartpeppar
din favorit grillkrydda
Romansallad eller en god salladsmix
riven parmesan
stekt strimlad bacon
ceasardressing
4 dl Hellmanns majonäs
2 tsk worcestershiresås
2 tsk finhackad vitlök
2 tsk dijonsenap
salt & svartpeppar efter smak
ca 1 1/2 – 2 tsk citronsaft från färsk citron
2 dl riven parmesan
tacoskal
ca 1,25 dl / portion
riven västerbottenost (eller parmesan)
Gör så här
Börja med tacoskalen, sprid ut osten i en mindre stekpanna. Se till att osten täcker botten på pannan och att pannan inte är för stor. Min är 14 – 15 cm Ø. Osten ska bubbla ordentligt och börja krispa till sig lite då är den klar. Låt den svalna lite så blir det lättare att ta upp den. När du tagit upp skalet forma den i en tacohållare.
Om du väljer att göra i ugnen så 200° ca 6 – 10 minuter på bakplåtspappers klädd plåt. De ska inte få för mycket färg så de smakar bränt. Lägg inte för nära eftersom osten flyter ut. Ta ut och forma i en tacohållare. Låt svalna.
Dressing
Dressingen görs med fördel någon timme innan så den gottar till sig.
Lägg alla ingredienser utom salt & peppar i en mixer, eller en skål och mixa slätt med stavmixer
Smaka av med salt & nymalen svartpeppar.
Kycklingen
Strimla kycklingen och stek i olivolja, krydda med grillkrydda, vitlökspulver salta och peppra.
Montera
Ta tacoskalet och lägg i den sköljda och torkade salladen, kyckling, bacon och dressing. Strö över riven parmesan.