pasta med kyckling & baconsås
Hej hej! Lunchen idag blev väldigt uppskattad och det är en perfekt vardagsrätt,, så jag delar receptet med er☺ Receptet är till tre hungriga middagsgäster 😉 Bara att dubbla om ni är fler. Jag delade kycklingfiléerna på längden så jag fick två mindre filéer istället för en stor. Du kan också strimla ner soltorkade tomater från burken, jag gjorde inte det för jag hade bara sparat oljan när tomaterna tagit slut och glömt köpa nya …;) 😉 Smaklig spis♥
Du behöver till 3 personer
3 minutfiléer
olja att steka i från soltorkade tomater på burk
salt & svartpeppar
1 dl vitt vin
1 paket bacon
2 hackade vitlöksklyftor
3,5 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1/2 dl riven parmesan
färska basilikablad ca 1/2 – 1 dl
Gör så här
Skär kycklingfiléen på längden så du får två delar .
Skär baconen i 1 cm bitar.
Hacka vitlöken i små små bitar.
Hetta upp en stekpanna och häll i oljan, lägg ner filéerna salta och peppra. Stek dem tills de nästan börjar få färg och lägg sedan i baconbitarna. Stek tills det får fin färg.
Tillsätt vitlöken och rör runt.
Häll i grädden, vinet, smula i buljongen och låt såsen puttra ca 5-7 minuter.
Tillsätt parmesanen och basilikan och låt såsen puttra ett par minuter till.
Smaka av med salt & svartpeppar, strö över parmesan och persilja, servera med pasta / ris & sallad eller klyftpotatis & sallad.