fisk/skaldjur

pankopanerad torsk med gurksås

När vi väl äter fisk undrar jag varför i hela fridens namn äter vi det inte oftare 😉 Äter du fisk ofta och har du något gott recept? Torsk blir så mycket godare och festligare att panera med panko och jag lovar detta är jättegott! Ha en härlig helg
🙂

 

pankopanerad torsk med gurksås
4 portioner 
 
1 fryst torskblock eller 4 färska filéer
smör & olja att steka i
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
salt & vitpeppar
fiskkrydda tex knorr 
 
gurksås
2 dl turkisk yoghurt
1/2 msk dijonsenap
lite salt & peppar
1 dl bostongurka
 
ugnsrostad potatis
200°varmluft ca 20 minuter
 
potatisar tvättade skurna i stavar
en skvätt olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
 1 tsk torkad rosmarin
1 tsk vitlökspulver
 
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till såsen, gärna några timmar innan, föreberd den gärna på morgonen det går snabbt att röra ihop. Ställ in i kylen.
 
Lägg potatisstavarna i en stor skål och blanda med kryddor och olja. Lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen. 
 
Vispa upp ägget i en skål. Häll mjöl i en annan skål och panko i en tredje skål. Torka av fisken och krydda. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Tryck till ordentligt så att du får mycket panko och att det sitter kvar. Stek fisken frasig på båda sidor.
Servera med gurksås, potatisen och sallad.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.