kantarell & gorgonzolapasta
Detta måste ni prova sååå gott ☺
Kokt pasta till 4 tex fettuccine
ca 100 gr gorgonzolaost
170-200gr kantareller jag köpte torkade som motsvarade 170gr färska
en klick smör att steka kantarellerna i
5 dl grädde
1dl vitt vin
1 tsk grönsaksbuljongpulver
lite salt
nymalen svartpeppar
2 msk mjöl utrört i lite mjölk Att reda såsen med
Gör så här
Stek kantarellerna i smör Salta och peppra. Använder du torkade följ instruktionerna på påsen och stek sedan i smör salta & peppra.
Häll grädde vitt vin grönsaksbuljongpulver och redningen i en kastrull.Vispa samman och koka upp. Tillsätt osten, låt den smälta och låt såsen småputtra ett litet tag. Tillsätt kantarellerna i såsen blanda runt och smaka av med salt & svartpeppar.
Blanda pasta med såsen lägg upp på tallrikar toppa med parmesan och hackad persilja.