asiatiskt

Asiatisk kyckling

Hej, har du ingen kylling tar du fläskfilé istället. Ta de grönsaker du tycker bäst om men pak choi är ett måste! Vill du ha mer sås gör du bara dubbel sats av ingrediensera till såsen. Enkelt o jättegott tycker vi hoppas du tycker likadant <3 Ha en fin vecka kram❤

 
 
Du behöver till 2-3 personer
 
1 paket kokta nudlar
en skvätt rapsolja att steka i
2 msk sesamolja att steka grönsakerna i
2 kycklingfiléer skuren i skivor 
1 paket pak choi skuren i grova bitar( där ska vara 2 stycken i )
ca 1/3 purjolök skuren i stora bitar
1 paprika skuren i skivor eller munsbitar
1 msk finhackad ingefära ( du kan köpa fryst som du hackar lite extra )
2 fint hackade vitlöksklyftor
 
såsen
 
2 msk risvinäger
1 tsk sriracha
1/2 dl kikkoman soja
4 msk brunt farin socker
ca 2 tsk maizena utrört i liiite vatten
nymalen svartpeppar
 
Gör så här
Börja med att hetta upp en stekpanna med sesamoljan. Stek grönsakerna på lite högre värme utom pak choi tills de börjar få lite färg. Lägg över i en skål.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.
Häll olja i pannan och stek kycklingen den ska få lite färg. 
Tillsätt vitlöken och ingefäran, fräs en liten stund under omrörning och tillsätt såsen. Rör om ordentligt och låt såsen koka upp, rör runt och tillsätt alla grönsaker, kokta nudlar och pak choi. Smaka av med peppar. 

 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.